( Support TKO? , Klik banner sponser kami di atas ini )
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50

Thread: Laman Web Sosial! Ape pendapat anda???

  1. #1
    Senior Member akuci8's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Port Dickson
    Posts
    231

    Post Laman Web Sosial! Ape pendapat anda???


    Support TKO? ,
    Klik banner sponser kami di atas ini
    Assalam!

    Dewasa ini, kita dihabukan degan pelbagai jenis laman web sosial. Dari laman laman forum seperti TokeiKedai ke Friendster, Facebook, MySpace hingga ke Twitter dan seterusnya... <ellemek skema lak ayat>

    Aaaa jom kita perbincangkan tentang kesan, akibat, kelebihan, ancaman, dan apepe aspek yang korg dapat dan rasai sepanjang pengalaman korang bersosial secara online.

    antara kesan baik yang aku nampak ialah kita sekarang lebih terbuka untuk memdedahkan identiti kita secara online dengan lebih jujur.

    Contoh... dulu zaman poyo TKO taun 2005! sume org tak berani letak avatar tu gabo sendrik.. laki ke pun ke pon susah nak cam...
    sekarang besepah! hehehe

    jom la kongsi sket kot korg dpt jupe member lame ke... bertemu jodoh ke melalui aktiviti sosial atas talian ni!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many



    ( Support TKO? , Klik banner sponser kami di atas ini )
     

  3. #2
    Senior Member rdwirad's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    serdang
    Posts
    1,458
    so far OK je...dapat carik semula kengkawan lama...
    tapi kengkadang melekakan... yelah klik sana sini...tgk dah 5 jam ngadap..huhuhuhu

  4. #3
    Senior Member cinta_madinah's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    aNtaRa UtaRa nGan SelaTan
    Posts
    457
    5 jam ngadap sbb berkebun tu

  5. #4
    Senior Member eniliana's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    serdang
    Posts
    988
    tapi masih ade yg pakai gambar tenuk kan..
    al-'ilmun bila 'amalin ka syajaratin bila tsamarin..
    bak kata nike, just do it!

  6. #5
    Member spermafia's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    BKI - KUL - BKI
    Posts
    65
    kelebihan dia...jmpe jodoh...mcm saya...hik hik...

  7. #6
    Senior Member akuci8's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Port Dickson
    Posts
    231
    Quote Originally Posted by eniliana View Post
    tapi masih ade yg pakai gambar tenuk kan..
    bukan tenuk laa... cipan tu?
    huargh... makan bunga.. nyum.. nyum..

  8. #7
    Senior Member kim_possible's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    KL
    Posts
    122
    kebaikan dia.. - mengeratkan silaturrahim.. heheheh jumpa geng skolah tadika.. ekekeke.. sekolah rendah.. menengah dan yg sewaktu dengannya.. tgk perubahan bentuk muka bumi org.. ekekek
    keburukan dia.. - org tahu apa yg kita buat.. terkantoi ngan bos.. ekekek adaess asyik main FV jaaaa.. sampai buku x baca.. leh tgk gmbr2 poyo artis.. pastu bila gosip semua x ngaku.. elehhhh

  9. #8
    Senior Member akuci8's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Port Dickson
    Posts
    231
    antara laki ngan pompuan agak agak sape lebey lame on9???

  10. #9
    Senior Member intanazlynna's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Pluto
    Posts
    430
    Facebook - started by the CIA... SYABAS!!!~
    - BAHAYA... i hate FB sebenarnyer... sebab org tau apa kiter buat... kiter link dengan sapa... family mmber kiter...
    tapi best sebab kawan2 lama smua jumpa balik...

    ... kiter buat jenayah senang polis nak cari... huhuhuuhuhu

  11. #10
    Senior Member penyu's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    878
    Quote Originally Posted by intanazlynna View Post
    Facebook - started by the CIA... SYABAS!!!~
    - BAHAYA... i hate FB sebenarnyer... sebab org tau apa kiter buat... kiter link dengan sapa... family mmber kiter...
    tapi best sebab kawan2 lama smua jumpa balik...

    ... kiter buat jenayah senang polis nak cari... huhuhuuhuhu
    rase mcm stuju psl fb...hik hik..abeh sume kaum kerabat ader kat sane....nak tuleh ape2 pun jd mcm tersekat2..huk huk..

    tp yg bestnyer dpt jumpe kawan lame...

  12. #11
    Senior Member intanazlynna's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Pluto
    Posts
    430
    Kheeennnnnn??
    dah ler x leh delete..... sapa2 jumpa button delete bg tau Intan ek??

  13. #12
    Senior Member akula2121's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    1,418
    intang... klik edit, go advance, kat situ ade delete...

  14. #13
    Senior Member intanazlynna's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Pluto
    Posts
    430
    sat naaaa... Intan nengok

  15. #14
    Senior Member akuci8's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Port Dickson
    Posts
    231
    CIA??? hohoho

  16. #15
    Senior Member kacaptelabik's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    celah rebe
    Posts
    250
    jika kita faham konsep "apabila bayi dilahirkan ibarat seperti kain putih, yg mencorakkan dia adalah kita jugak"..
    InsyaAllah, ape2 pon medium yg dtg kepada kita, akan digunakan utk jalan kebaikan.

    pengajaran yg aku dpt di Facebook.

    Game 1, Farmville
    Game 2, Mafia Wars

    aku tak main saje2.. aku tgok potensi game ni sejauh mana aku bleh pegi.. secepat mana aku bleh up level.. camne aku nak tambah keluasan kebun dan sebagainya..
    kebetulan dalam bulan puasa aku mengadap game farmville... bangun jek berkebun.. kije jek berkebun.. apa yg aku dpt..???
    di farmville, sekelip mata level aku leh up... leh kejar ranking tertinggi yg main farmville.. dalam masa yg sama masa aku diabiskan begitu sahaja..itu keburukannye plak..

    tapi dari segi kebaikannye, apabila aku terjemahkan dalam bidang perniagaan, bila aku tekun buat sesuatu.. dengan langkah2 yg telah diberikan oleh mereka yg dah berjaya..aku dapat lakukan dengan mudah... memang terlalu mudah.. sbb masa aku main farmville tu aku bekerja keras utk update kebun aku..
    tulah pengajaran yg aku dpt. skurang2nya dalam membazir masa sebulan tu.. ada jugak pengajaran utk diri aku..

    untuk org lain aku xtau lah.. seumur hidup nak main farmville tu mainlah.. aku bukan sesiapa utk menghalang korang nak bazirkan masa korang.. masing2 dah besar panjang..
    sendiri mau ingat.. heheehe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •